Support & Contact

Stopt de ANWB met de Waterkaarten-app?
Ja, maar de app gaat gewoon verder. Per 31 maart is de ANWB gestopt met de exploitatie van de Waterkaarten-app. De app wordt voortgezet door ANWB-partner en ontwikkelaar The Mobile Company. De app maakt net als vanouds gebruik van de ANWB-waterkaarten en de ANWB Wateralmanak . Jij als gebruiker merkt niets van de verandering, en kunt de app probleemloos blijven gebruiken!
Hoe abonneer ik me op de Waterkaarten app?
Je kunt op het abonneerscherm een abonnement afsluiten. Heb je al een abonnement? Dan komt de nieuwe periode gewoon bovenop jouw bestaande abonnement.

Op een iPhone of iPad:
Open het hoofdscherm (met de kaart), tik rechts onderin op ‘Meer’ en kies de optie ‘Koop’. Hier vind je alle abonnementen.

Op een Android toestel:
Open het hoofdscherm (met de kaart), tik rechtsboven op het menu icoon (de drie puntjes) en kies de optie ‘Koop’. Hier vind je alle abonnementen.

Op Windows:
Ga naar de website van onze partner voor meer informatie: http://www.promanent.com/waterkaart/buy.asp.
Moet ik een account aanmaken?
De Waterkaarten app werkt ook zonder account. Wil je de app echter op meerdere apparaten gebruiken of moet je de app onverhoopt opnieuw installeren, dan heb je daarvoor een account nodig.
Hoe kan ik een tweede apparaat koppelen aan mijn abonnement?
Om een tweede apparaat te koppelen moet er eerst een account aangemaakt worden. Druk op ‘Koppelen van apparaten’ en vervolgens op ‘Account aanmaken.’ Nadat je een account aan hebt gemaakt en een aankoop hebt gedaan kun je met dit account op een tweede apparaat inloggen.
Hoeveel apparaten kan ik koppelen aan mijn account?
Je kunt tot een maximum van vijf apparaten aan één abonnement koppelen.
Kan ik een route plannen met deze app?
De Waterkaarten app berekent geen routes van A naar B. Je kunt wel een route invoeren. De pijl zal dan de vaarrichting aangeven op basis van een rechte (hemelsbrede) verbinding.Tip: plaats bij elke bocht een waypoint zodat je een accurate meting krijgt van de totaal af te leggen afstand en de verwachte aankomsttijd.
Waarom vraagt de app om de gegevens van mijn boot?
In de Waterkaarten app wordt de opgegeven hoogte van de boot gebruikt om aan te geven of je onder een (gesloten beweegbare) brug door kunt varen binnen de marge die je zelf opgeeft. In de toekomst gaan we ook rekening houden met de bootgegevens bij het selecteren van jachthavens.
Hoe betrouwbaar is de GPS aanduiding?
Bij de meeste recente tablets en smartphones is de GPS chip op enkele meters nauwkeurig. Het is wel van belang dat de ontvangst van de GPS chip zo min mogelijk belemmerd wordt. Zo zal in de kajuit, zeker bij stalen schepen, de ontvangst minder zijn. De app is en blijft wel een hulpmiddel bij het varen; de situatie ter plaatse kan altijd afwijken van wat er op de kaart staat.

Meer weten? Neem contact met ons op.

E-mail ons